Politiek in Bloemendaal – Zelden deed ik iets alleen

Op 10 november 2016 presenteerde uitgeverij Schaep14 de memoires van Piet van der Ham, Politiek in Bloemendaal – Zelden deed ik iets alleen, in de Bibliotheek van Bloemendaal.

Maar liefst zestien jaar was Piet van der Ham PvdA wethouder in de liberale gemeente Bloemendaal. In zijn memoires haalt hij herinneringen op aan de gemeentepolitiek van zijn tijd (1978-1994). Daarbij plaatst hij de politieke ervaringen van zijn tijd naast gebeurtenissen uit de meer recente jaren.

Hoewel hij veelvuldig voorkomt in dit boek is Politiek in Bloemendaal geen autobiografie. Steeds weer verbindt hij zijn eigen ervaringen aan die van tijdgenoten en kompanen in de politiek. En zo komt hij tot de conclusie dat je in de plaatselijke politiek zelden iets alleen doet.

omslag Politiek in Bloemendaal rev.indd

De recente Bloemendaalse crisis, zo meent de auteur, is niet alleen een kwestie van ruziƫnde politici maar heeft structurele oorzaken die nauw samenhangen met de maatschappelijke en politieke veranderingen in de afgelopen veertig jaren.

Het boek is te koop bij boekhandels in de regio of te bestellen via info@schaep14.nl. isbn 978 90 821771 5 2, prijs 18,00