Ontvlucht of verbannen van Ibrahim Yerden

Het bewogen levensverhaal van een Turkse jongen die zijn geboorteland moest verlaten, omdat zijn ideeën conflicteerden met die van de bestaande orde. In deze autobiografie komen thema’s als asiel zoeken, assimileren, integreren, vrijheid en gelijkheid tot leven.

İbrahim Yerden (1964) groeide op in het Alevitische dorp Pöhrek (midden-Anatolië). Hij was 19 toen hij Turkije moest verlaten en na een zwerftocht door Europa in Nederland belandde. Hij studeerde culturele antropologie in Amsterdam en promoveerde op een onderzoek naar Tradities in de knel, zorgverwachtingen en zorgpraktijk bij Turkse ouderen en hun kinderen in Nederland (2013).

In woord en daad houdt hij zich sindsdien bezig met maatschappelijke vraagstukken als de zorg voor ouderen en het lot van de asielzoeker. Sinds maart 2018 zit hij voor de PvdA in de gemeenteraad van Haarlem.

Ontvlucht of verbannen van İbrahim Yerden verschijnt 12 maart 2020; 128 pp met illustraties, is een uitgave van Schaep14, ISBN 9789082947045, €15,00 www.schaep14.nl; info@schaep14.nl,Verkrijgbaar bij de erkende boekhandel, via www.boekenroute.nl of de uitgeverij