Presentatie van Tussen ganzenveer en telefoon

 afb.14 knipsel IMG_0978

Op zondag 8 november presenteren wij Tussen ganzenveer en telefoon, een nieuwe uitgave van Schaep14. Aanvang: 15.00 uur, plaats: Boekhandel Xantippe, Prinsengracht 290, Amsterdam. Toegang vrij, aanmelden niet nodig.

In dit boek vertelt Joke Linders het verhaal van drie voormoeders uit de familie Van Wayenburg. Hun echtgenoten waren makelaars in koffie en specerijen te Amsterdam. Mimi Achtienhoven schreef nog met een ganzenveer, Leocadie ten Sande met een kroontjespen. Miesje Schmedding maakte haar afspraken per telefoon.

Onder de enthousiaste leiding van Jaap van Wayenburg wandelen we zondag 8 november eerst langs de grachtenpanden die een rol speelden in het leven van deze drie negentiende-eeuwse vrouwen. Graag aanmelden met het aantal wandelaars bij wayenburg@yahoo.com Verzamelen tussen 13.15 en 13.30 in de Schuttersgalerij van het Amsterdam Museum, Kalverstraat 92. Het boek had niet geschreven kunnen worden zonder het materiaal dat Jaap en Truusje van Wayenburg bijeenzochten.

Na de feestelijke overhandiging van de eerste exemplaren zal Els Kloek, samensteller en eindredacteur van 1001 vrouwen, ingaan op het belang van het vastleggen van vrouwenlevens. Na afloop is er gelegenheid tot aanschaffen van het boek, signeren, een hapje, een drankje en een goed gesprek. Jaap en Truusje nemen enkele prototypen van hun familiekroniek mee ter inzage. Je kunt er ter plekke op intekenen. Tot 8 november. We hopen je te zien.

Barend en Joke Linders/Uitgeverij Schaep14 omslag-Tussen-ganzenveer-en-telefoon
Jaap en Truusje van Wayenburg
Boekhandel Xantippe